17. september 2014

Loovtöö juhendamise koolitus

Hea õpetaja ja juhendaja!

Ootame kõiki üldharidus- ja kutsekoolide õpetajaid nende õpetatavast ainest olenemata osalema leiutamise kui loovtöö juhendamise koolitustele, mis toimuvad 16. septembril Tartus Dorpati konverenstikeskuses ja 24. septembril Tallinnas, Ülemiste hotelli konverentsikeskuses. Programm on mõlemas kohas sama ja päev kestab mõlemas kohas kella 9.30st kuni 17ni. 
Koolituse eesmärgiks on tõsta õpilaste leiutamise (loovtööde) juhendajate taset ja anda nii teoreetilisi kui praktilisi teadmisi leiutamisest ja kõigest, mis sellega seotud – disain,  loovus, inseneeria, autoriõigused jpm.
Ülevaade antakse leiutamise kui loovtöö tervikprotsessist selle erinevate etappide tutvustamise abil:  ideede genereerimine, sihtgrupi määratlemine, tootearendus, leiutamisest inseneri pilgu läbi, idee teostamine meeskonantööna. Lisaks prototüüpimine, intellektuaalne omand, patenteerimine; kust ja kuidas kontrollida, kas keegi on varem juba midagi niisugust leiutanud. Tutvustatakse ka õpilasleiutajate riiklikku konkurssi ja antakse soovitusi edukaks osalemiseks. 
LektoridMerike Rehepapp, Eesti Kunstiakadeemia, tootedisaini osakona õppejõud, õpilasleiutajate konkursi hindamiskomisjoni liige
Ott Pabut, TTÜ doktorant, insener, leiutajate laagri juhendaja, õpilasleiutajate konkursi hindamiskomisjoni liige
Mikk Kalamees, TTÜ bakalaureuse viimase aasta tudeng, insener, tehnoloogiakooli kursuste läbiviija. 
Margit Lehis, Eesti teadusagentuur, noorte leiutajate konkursi korraldaja
NB! Koolitus on õpetajatele tasuta. Väljastpoolt Tartut ja Tallinnat tulijaile kompenseerime sõidukulud. Kohustuslik on eelregistreeruminehiljemalt 13. ja 22. septembril  (vastavalt  Tartu ja TAllinna koolitused) kodulehe registreerumisvormi kaudu http://www.etag.ee/teaduse-populariseerimine-2/opilasleiutajate-konkurss/opetajate-koolitused-kuidas-juhendada-leiutamist/ . 
Koolitusi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. 
Üritus on kavandatud septembrisse seetõttu, et juba 15. oktoobriks ootame töid 2014. aasta õpilasleiutajate riiklikule konkursile, mis on suurepärane väljund õnnestunud tööde autorite tunnustamiseks. Konkursi kohta leiate infot http://www.etag.ee/teaduse-populariseerimine-2/opilasleiutajate-konkurss/
Ülaltoodud kutset võite vabalt levitada oma kolleegidele. Kui küsimusi tekib, siis võtke julgesti ühendust.
Kohtumiseni koolitustel!
Margit Lehis
Tel 730 0335, 520 3270
Õpilasleiutajate riikliku konkursi koordinaator
Teaduse populariseerimise osakond
Eesti teadusagentuur
www.etag.ee/teadpop

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar