17. september 2018

Noorte leiutajate konkurss avatud

Õpilasleiutajate riiklikule konkursile oodatakse töid ka sel aastal.  Tähtaeg 15. oktoobril. Auhinnafond 25 950 eurot. 
Preemiaid ja auhindu jagub nii õpilastele kui ka juhendajatele ja parimale koolile.
Konkursi tähtaeg: 15. oktoober 2018
Teema: Leiutised, mis lahendavad igapäevaeluga seotud probleeme
Osalejad: Kõik leiutamishuvilised õpilased eelkoolist kuni 12. klassini, kaasa arvatud kutsekooliõpilased
Auhinnafond: 25 950 eurot. Lisaauhindu annavad välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Eesti Patendiamet koostöös Ülemaailmse Intellektuaalse Omandi Organisatsiooniga, Eesti Rahvusringhääling, Eesti Ameerika Suursaatkond, Kuninglik Taani Saatkond, SA Teaduskeskus AHHAA, Energia Avastuskeskus, TTÜ Mektory Tehnoloogiakool, ajakiri Minu Maailm, Lottemaa.
Konkursi tulemused avalikustatakse ja auhinnad antakse üle detsembris, aeg ja koht selguvad oktoobri lõpus ja sellest antakse novembris kõigile auhinnasaajatele ka isiklikult teada.
Esitatud ideid hinnatakse kolmes vanuserühmas: 
I vanuserühm – eelkool – 4. klass
II vanuserühm – 5.–9. klass
III vanuserühm – 10.–12. klass ja kutsekooliõpilased
Põhjalikuma info konkursi tingimuste, tööde esitamise ja nõuete kohta leiate konkursi kodulehelt http://www.etag.ee/leiutajad
NB! Hindamisele lähevad vaid need leiutised, mis on registreeritud, st mis on esitatud elektroonilises osalusvormis www.etag.ee/konkursid
Juhendajapreemia ootab vaid seda preemiatöö juhendajat, kelle andmed on osalusvormis kirjas.
Abiks juhendamisel!
  1. Klassi või kooli stendile panekuks saate välja trükkida ka kirjale lisatud selleaastase konkursi postri.
  2. Abiks juhendamisel on kindlasti tootedisainer Merike Rehapapi veebiloeng „Disain kui praktiline loovus, mis see on ja kuidas seda rakendada kooliprogrammis“. Link loengule Scientixi portaalis, otselink samale loengule Youtube’is.
  3. Konkursile saadetud vahvamatest töödest on valmis saanud posternäitus, millest samuti inspiratsiooni saab ja  mille faile saate näha kodulehel. Näitust, st suuri rollup-postreid saate meie juurest tasuta tellida ka koolidesse.
Konkurss toimub sel aastal juba 11ndat korda, kokku on selle aja jooksul esitatud hindamiseks üle seitsme tuhande leiutise ja idee.
Edukat juhendamist ja koosleiutamis!
Lugupidamisega
Margit Lehis
Tel 730 0335
Õpilasleiutajate riikliku konkursi koordinaator

1 kommentaar:

  1. Anonüümnejaanuar 02, 2019

    Ma olen 15 aastat vana. Ma sündisin HIV-iga, kelle ema suri HIV-nakkuse tõttu. Ja mul on kahju, miks ma kunagi dr. Ituaga poleks suutnud minu ema minu eest ravida, sest üksikemana oli minu ema jaoks väga raske kohtuda dr itua tervendavate sõnadega HIV / AIDSi herpese, Parkinsoni, Copdi, epilepsia, vöötohatise, külma valu, viljatuse, kroonilise väsimuse sündroomi, fibromüalgia, diabeedi Hepatiit kohta võrdselt Vähk, mis olin nii põnevil, kuid hirmutasin samal ajal, sest Ma ei kohanud sellist artiklit online, siis võtsin ühendust dr. Ituaga e-posti aadressil drituaherbalcenter@gmail.com. Samuti vestlesin temaga selle kohta, mis on +2348149277967 ta ütleb mulle, kuidas see toimib. Kiiresti Colorado postkontor Ma saan oma ravimtaimi 4/5 tööpäeva jooksul, kui ta andis mulle gildijooned, mida ma järgida, ja siin elan taas tervena, et kujutada ette, kuidas kasutada jumala oma teoseid kõikides artiklites Internetis, et levitada jumal töö või Dr Itua Herbal Medicine, ta on suur mees.

    VastaKustuta