17. september 2014

Täna algas registreerumine ProgeTiigri õpilaskonkursile

Tere!

Kutsume kõiki tehnoloogiahuvilisi lapsi ja noori registreeruma esimesele üleriigilisele programmeerimisalasele ProgeTiigri konkursile „Tuleviku õpperuum 2050!“, kus õppijaid kutsutakse programmeerima, roboteid ehitama, äppe ja muud põnevat looma.
„Konkursile on oodatud õppijad kõikjalt Eestist vanuses 5-19. „Kindlasti on palju neid, kes lisaks koolile kodus iseseisvalt midagi nokitsevad ja ehitavad, kuid loodut laiemalt jagada ei saa. Konkurss annab tehnoloogiahuvilistele võimaluse oma loovtöid näidata ja tunnustust saada,“ sõnas ProgeTiigri programmijuht  Mari-Liis Peets. „Samas ei pea osalejad olema profid, konkursi üks eesmärke ongi õpilasi programmeerimisega tuttavaks teha.“
Oskusi saab näidata ükskõik millist programmi ja programmeerimiskeelt kasutades ning lisaks saab kasutada ProgeTiigri programmi tarbeks koostatud toetavaid materjale.
Konkursil osalemiseks tuleb esitada loovtöö, mis on kas arvutianimatsioon või -mäng; töö teemal robotid ja tuleviku õpperuum; muusikapala „Koolikell"; 3D graafika või mobiilne äpp. Peaülesanne on luua õppekeskkond, mis õppijaile endile meeldiks.
Konkursil osalemiseks tuleb registreerida oma 2-5 liikmeline võistkond 15.-29. septembrini, oodatud on lasteaedade, üld- ja kutsekoolide ning huviringide võistkonnad. Juhendajaks võivad olla nii õpetajad, huviringide juhendajad kui ka lapsevanemad.
ProgeTiigri konkurss toimub kolmes etapis. 11.-17. oktoobrini toimuvad maakondlikud eelvoorud, kus kõik osalejad tutvustavad oma loovtöid ja saavad näpunäiteid täiustamiseks. „Selle nädala loosungiks võiks olla „Progeda on lahe!“, seome ProgeTiigri konkursi Code Week´i initsiatiiviga, et toetada sellega Euroopa ühispingutust,“ ütles Mari-Liis Peets. 10.-30. novembril on esitatud tööde hindamisaeg, hindab žürii ning toimub ka avalik hindamine. 15. detsembriks selgub iga kategooria kolmes vanuserühmas 10 tööd, mis osalevad 24. jaanuaril 2015 toimuval finaalüritusel Tallinna Lauluväljakul.
Konkursitingimustega saab lähemalt tutvuda ja registreerida http://progetiiger.ee/konkurss

Lisainfo:
Mari-Liis Peets
Programmijuht
IT Hariduse Arenduskeskus
Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus
tel 628 5891, 53 031350
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar